Historikk

Firmaet Roald Maskin AS ble stiftet av Norvald Roald i 1962. Norvald Roald var en sann gründer og kremmer som mente det skulle være mulig å livnære seg på å selge maskiner og verktøy til blikkenslagere.

Norvald fikk raskt tak i nye produkter slik som takkroker og etterhvert også fabrikkproduserte takrenner. Til å begynne med var blikkenslagerne skeptiske, men det tok ikke lang tid før de skjønte at verdiene lå i det å montere produktene uten nødvendigvis å måtte ha laget ferdigproduktene selv. Blikkenslagerne ble faste, gode kunder.

Norvald Roald bygget opp selskapet sten for sten. Først flyttet selskapet fra byens sentrum til Alnabru. Deretter flyttet firmaet i slutten av syttiårene til Holmlia. Dette var på den tiden nesten på landet, men det var stadig behov for større plass. I dag er Holmlia ansett som svært sentralt; bare 15 minutters kjøring fra Oslo Rådhus.

I 1984 kom Knut Roald inn i bildet. Han tok etterhvert over driften. Varespekteret ble utvidet, og det ble lagt stor vekt på å være komplett innenfor blikkenslagerfaget. Dette betød at det ble lagt større vekt på salg av råvarer og byggevarer. Omsetningen økte, og etterhvert ble maskinsalget prosentvis lite slik at man i 1997 vedtok å endre firmanavnet til Roald & Sønn AS.

I 2023 tok Erik Roald over som daglig leder. Han er dermed tredje generasjon i bedriftens 60 år lange historie.

Firmaet fremstår i dag som en ledende leverandør i bransjen hvor seriøsitet og service er satt i forgrunnen. Firmaet består av særdeles godt kvalifisert arbeidskraft som har lang og god kjennskap til bransjen og dens produkter.

Roalds motto er: Kvalitetsprodukter til konkurransedyktige priser levert med god service og hurtighet.